fbpx

Ismét koncertezik a gyöngyösi származású Loose Liver!

Forradalmi hangulatban, a helyszín ezúttal a város legszínesebb szórakozóhelye, a Muuby’s!


Pénteken este kilenckor nyilvánosan kivégezzük a telet, mire magatokhoz tértek tavasz lesz 🙂
Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

További információk:
https://www.facebook.com/looseliver/
https://www.facebook.com/muubys.gyongyos/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/341129152948342/

 

A Loose Liver tagjai:

Szántó Puci – ének, gitár
Szabó Kornél – gitár, szájharmonika
Lehotai Robi – basszusgitár
Ágai Peti – dob

A zenekar „történelme”

A Loose Liver zenekar gyökerei egészen a hatvanas évekbe nyúlnak vissza, amikor a Devils együttes próbálta a könnyűzene akkori tiltott gyümölcseivel „megmérgezni” a fiatalságot.

Az banda időközben szétszéledt, dobosa Debreczeni Ferenc (Ciki) az Omega zenekarban tett szert hírnévre, azonban hirtelen ötlettől vezérelve 2008-ban ismét összeállt az eredeti tagokkal és vendégzenészekkel. Egyszeri alkalomnak szánták a koncertet, de az egykori énekes, Szántó János úgy gondolta, nemcsak az emlékek maradtak meg, hanem a lendület is, így új tagokkal újraindult a zenekar maradványa – innen akkori nevük, Remains (maradványok), ami egyfelől a régi zenekarra utalt, másrészt az egyre inkább elsilányuló könnyűzene megmaradt régi ásványkincseinek feltárására.

A zenekar néhány koncert után feloszlott és mintegy 6 éven át hallgatásba burkolózott, mígnem 2015-ben a régi tagok egy szándékos véletlen folytán a világ egyik közepén, kedvenc vendéglátóipari egységükben találkoztak és hirtelen felindulásból ismét megalakították a zenekart. A társaság lázas próbákba kezdett, elővette a hatvanas évek kevésbé elcsépelt dalait (Credence Clearwater, Cream) és autentikus blues és rock and roll dalokat (Eric Clapton, Little Richard, Chuch Berry) és összeállított egy repertoárt, amit premier gyanánt elő is adtak Gyöngyös Város napján 2016 májusában; a koncertre az egykori Devils dobosa, Ciki is beugrott néhány dal erejéig, ennek tiszteletére – még egyszer utoljára – a zenekar felvette a Devils nevet.

A társaság ezt követően véglegesítette új nevét, a Loose Liver-t, s a név szellemiségét (dorbézoló, nyughatatlan életű) követendő azt a célt tűzte ki, hogy a régi „felfedező” könnyűzene nyomait követve klasszikus sémákat szeretne átadni sajátos formában, laza improvizációval és esetlegsséggel, hitelesen koszos formában, nemcsak a hangokat, hanem az egykori hangzásvilágot is követve, illetve olyan sarokpontjait és emlékeit kiásni a 50-60 évvel ezelőtti zenének, amelyeket nem kapott fel a mainstream csillogás, pedig rendkívül fontosak voltak akkor. Olyan dalok, amiket meghallván az ember úgy érzi, hallotta valahol és része az életének, de nem tudja mikor és hol vésődött a lelkébe.